youyou group

YouYou Groep komt in 2023 naar Antwerpen om rond youyou's en andere krachtige en zinderende stemtechnieken te werken met geinteresseerden in en rondom Antwerpen.

 

Dit project wordt begeleid door Caroline Daish en Hoda Siahtiri. Samen ontdekken jullie het plezier en de vreugde om een stem te hebben en die luid te laten klinken vol trillingen. De aanpak is respectvol voor tradities en erfgoed, maar ook een opening voor nieuwe betekenissen en manifestaties.

 

Een initiatief van newpolyphonies, in samenwerking met Platform 0090, Kunstencentrum Monty en deSingel

 

Caroline Daish is een Australische performer die in Brussel woont. Ze werkt samen met kunstenaars in Europa en Australië aan performances voor film en theater, met als specialisatie zang. Caroline heeft een Bachelor of Education in Drama, Engels, Indonesisch en Dans, Adelaide University, en een Graduate Diploma of Arts Management. 

In Australië was Caroline Associate Artistic Director van Restless Dance Theatre, een van Australië's toonaangevende gezelschappen waarvan het werk gezamenlijk is bedacht, inclusief en geïnformeerd door neurondiversiteit. 

 

Hoda Siahtiri is een multidisciplinaire kunstenares die in Brussel woont. Haar artistieke en educatieve achtergrond ligt in de film- en podiumkunst. Hoda's werk gaat over ontheemding, verdriet en vocaal voorouderlijk erfgoed. 

Ze voert een doctoraatsonderzoek uit aan Sint-Lucas Antwerpen en de Universiteit van Antwerpen naar de zangtraditie van Bakhtiari vrouwen in het westen van Iran. 

Haar korte films, tentoonstellingen en performances werden internationaal vertoond op verschillende podia en festivals.

 

newpolyphonies vzw breekt een lans voor kunstproducties waarbij de stem het voertuig is. newpolyphonies baant een weg tussen bestaande gezelschappen en structuren met een eigen transdisciplinair profiel. Ze is de koepelorganisatie voor twee sterk opkomende alternatieve kunstenaarspraktijken: de producties van Myriam Van Imschoot en het Brussels gezelschap, de YouYou groep.

 

Myriam Van Imschoot is een Belgisch kunstenares die in Brussel woont en werkt. Ze heeft werkervaring in de dans- en performancewereld als schrijfster, onderzoekster, dramaturge, regisseuse en vocaliste. Ze is actief in verschillende domeinen, zoals de klankkunst, performance, video- en geluidsinstallaties, muziektheater en geluidspoëzie.