enkidu khaled

 

Enkidu Khaled (geboren in 1985 in Bagdad, Irak) is theatermaker en performer.

 

Hij was er altijd in geïnteresseerd hoe een menselijk wezen door zijn context wordt gevormd, en hoe het zich tot zijn verleden, heden en mogelijke toekomsten verhoudt. In elk van zijn werken wil hij onderzoeken hoe elementen als maatschappij, opvoeding, godsdienst, politiek, cultuur en transformatie de aard en het gedrag van dit menselijk wezen beïnvloeden.
 
In zijn werk gomt hij de lijn tussen het gebied van het theater en dat van de performance weg om tot nieuwe definities te komen, die tussen deze twee heen en terug bewegen.
 
Hij studeerde theater aan het Institute of Fine Arts in Bagdad en werkte ook aan verschillende stukken in Bagdad. Sinds 2008 leeft en werkt hij in België als theatermaker en performer. In België regisseerde hij ‘Gecrashed’ (2009-2010) dat door detheatermaker en de Scheld’apen (Antwerpen) geproduceerd werd, ‘Kidnap’ (2011-2012) dat door Monty (Antwerpen) en Workspacebrussels (Brussel) geproduceerd werd, ‘Dreams of Environment’ (2012-2013) dat door Bâtard Festival (Brussel), detheatermaker (Antwerpen) en Workspacebrussels (Brussel) geproduceerd werd.

 

© Bas de Brouwer

 

Straat per straat, verhaal per verhaal, Enkidu Khaled in Etcetera (NL) Etcetera (Arabisch)