ilyas odman

 

...beweging als object...object als een danser...lichaam als poëzie...
 
İlyas Odman ontwikkelde een unieke expressieve methode om fysiek theater te maken. Hij combineert hedendaagse dans met acrobatie en mimetheater, gaat daarin heel ver en creëert werk dat dichter aanleunt bij performancekunst dan bij een figuratieve dans.
 
Odman startte zijn carrière op het METU Dance Theatre in 1998 en werkt sinds 2000 als choreograaf en trainer. In 2001 richtte hij zijn eigen performancegezelschap op onder de titel“underNine dance and movement project”. Hij werk samen met theaterregisseur Yiğit Sertdemir en de jonge choreograaf Aslı Bostancı. Hij was performer in Jérôme Bels The Show Must Go On tijdens het iDANS Festival Istanbul in 2011. In 2012 maakte hij de voorstelling “COUNTDOWN” met Melih Gençboyacı, Christina Katharina Flick, Kimmy Ligtvoet, een coproductie van PERFORM2012 en Productiehuis Rotterdam.
 
Met zijn voorstellingen tired ( 2005 ), glassteps (2006), en oggi niente ( 2010) toerde hij door Berlijn, Amsterdam, Utrecht, Antwerpen, Parijs, Skopje, Zaragossa, Lissabon, Faro, Annecy, Napels, Milaan, Firenze, Catania.  Glassteps werd geselecteerd door AEROWAVES als één van de “Priority Companies 2012”.
www.ilyas-odman.blogspot.co.uk/


ilyas-odman.blogspot