Absorbing Exposure

Absorbing Exposure is een beeldende performance die op zoek gaat naar het sublieme moment dat al voorbij is.

Op welke manier hebben licht en tijd een invloed op onze ervaringen en vervolgens op onze herinneringen? 

En kunnen we, door op deze ervaringen een ander licht en een andere tijd te werpen, ze opnieuw laten bestaan in een parallel universum?

 

Tijdens de voorstelling worden live foto’s gemaakt van de ruimte (en tijd) waarin de performance plaats vindt. Aan de hand van projecties, het geheugen van de camera, dat van de performer en van het publiek, poogt Evelien Cammaert momenten en ervaringen uit het verleden opnieuw te lokaliseren, een nieuwe plek te geven en te kaderen, alvorens ze weer door het duister worden opgeslokt. Beelden ontstaan, verdwijnen, verschijnen weer, transformeren en verdwijnen opnieuw. Gaandeweg blijven er steeds andere sporen achter, tijd en beeld versmelten en lijken elkaar wederzijds te willen opheffen. 

 

 

Concept, tekst en beelden Evelien Cammaert Performers Evelien Cammaert, Stijn van Erp Scenografie i.s.m. Joris Perdieus Coaching en advies Quirine Racké & Helena Muskens, Bart Van den Eynde, David-Weber-Krebs
Productie Tiny Things Coproductie C-Takt, Platform 0090 Speciale dank aan Brunakra Residency Program (2015), Gustaf & Andrea Grapengiesser, Stichting Academiefonds Toneelacademie Maastricht, Hogeschool Zuyd, Dries Perdieus, Hans Lasschuyt, Jo van Laar.