Hamlet’s Lunacy

In Hamlet’s tijd draaien de zeven hemelsferen met hun planeten nog rondom de aarde en brengt de moord op de koning –the Minister of God- de natuur in opstand. Maar amper een paar jaar daarna in King Lear lacht Shakespeare de invloed van de sterren en planeten weg als ‘excellent foppery of the world’.

 

In 1641, vijfendertig jaar later, wordt de koning, ooit vertegenwoordiger van God, veroordeeld tot het schavot. 

How to act honourably in a conflicting world?  

Hamlet zint op wraak, maar voor alles is dit het wat hij wil: inzicht.

Wat was eerst eervol, wat wordt het daarna? 

Wat was toen eerwraak, wat betekent het in onze tijd? 

Wat was de vraag van Hamlet? 

Welke antwoorden zijn sindsdien opgedoken? 

Welke antwoorden moeten we opnieuw in vraag stellen? 

Gelooft iemand in Dubai nog in geesten?

Wat denkt iemand in Jaipur over eerwraak? 

In een immersieve lecture-performance ervaart en beoordeelt de toeschouwer de wereld van vandaag vanuit de gevoeligheid van Hamlet toen.     

Het doel blijft: inzicht. 

 

“…de kleur van ware besluitvaardigheid vervaalt door ons bleekzuchtige gepeins.”

(vert. P. Verstegen 2013)

 

Concept CREW Regie Eric Joris & Mesut Arslan Dramaturgie Geraldo Salinas (KVS), Robin Nelson (ex Central School of Speech and Drama & Univ. London), Aneta Mancewizc (Univ. Birmingham), Chiel Kattenbelt (Univ. Utrecht) Stage dramaturgie Sofie Rivet & Jesse van de Heyden Regie opnames Marijn Alexander De Jong Acteurs opnames Nadia Babke, Thomas Dudkiewicz, Robin Nelson, Paulette Smit, Jesse van der Heyden, Bram Van Der Kelen, Koen Van Kaam,… Technologie Koen Goossens 3D design Emanuel Tomozei & Eric Joris

Productie CREW & Platform 0090 dank aan Joris Weydom (HKU)

 

 

CREW is een Brussels experimenteel gezelschap en de pionier van immersieve live-art dat de interactie van het lichaam met technologie centraal stelt. CREW wordt structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.