Gizem Aksu studeerde cum laude af aan het Departement Politieke Wetenschappen & Internationale Relaties van de Bogazici University en het Departement Hedendaagse Dans van de Mimar Sinan Fine Arts University. Ze volgt nog een postgraduaat in dit departement en geeft seminaries over repertoire. Haar artikelen & interviews werden gepubliceerd in tal van vakbladen op het internet.

 

Ze heeft gewerkt met gerenommeerde choreografen & regisseurs; Aakash Odedra (UK), Ann Van den Broek (BE), Aydın Teker (TR), Brooke O’ Harra (US), Malin Arnell (SE), Marc Vanruxt (BE), Sharon Hayes(US), Tijen Lawton (BE), Tuğçe Tuna (TR).

 

Guro Leppord portretteerde haar als danseres in “The Second Sex” en ze werd door Cengiz Tanç uitgenodigd voor SPARK Snapshots van de kunstscène van Istanboel. Ze speelde ook in de internationaal gelauwerde film “Belonging” van Serkan Ertekin. Ze werd uitgenodigd door Transcultures/Park in Progress Residency in Bergen om (e)scape! te creëren. En ze trad op in Bergen in Nuit Européenne de la Jeune Création. De workshop-versie werd gerealiseerd in Prague Quadrennial of Performance Design and Space 2015. In de zomer van 2015 nam de kunstenares deel aan het ImPulsTanz-Vienna International Dance Festival met de steun van het dansgezelschap WEB.

 

Onlangs heeft ze samengewerkt met Aydın Teker (TR) voor Hallo! en met Aakash Odedra Company (UK) voor de nieuwe research.

Recent heeft ze ook de workshops “How the Landscape My Body is?” en “Daily Rituals for Rebellion” gegeven.

 

gzmaksu.com
vimeo.com

 

© Murat Dürüm