Bahar Temiz is geboren in Istanboel. Ze studeerde filosofie aan de Université de Paris IV-la Sorbonne en vervolgens dans aan de Artez Hogeschool voor de kunsten (Arnhem, Nederland) en choreografie aan Ex.e.r.ce 09/10 (Centre National de Montpellier, Frankrijk). Ze heeft een masterdiploma van de Université de Paris VIII. Haar masterproef “In and Out Sider” was het resultaat van twee weken auto-etnografisch onderzoek bij The Forsythe Company tijdens de repetities van het stuk “Sider”.

 

Ze helpt bij theaterprojecten en leidt workshops geïnspireerd door “16 Waves” (ontwikkeld door de choreograaf Dylan Newcomb), dynamische en kundalini-meditatie (ontwikkeld door Osho), verschillende methoden in lichaamstechnieken en verschillende benaderingen van improvisatie. Als ze met groepen bezig is, toont ze belangstelling voor het concept van Speltheorie (de studie van conflictmodellen en de samenwerking tussen intelligente, rationele besluitvormers), om verschillende strategieën te ontwikkelen om als groep zonder leiderschap te kunnen bewegen.

 

Ze heeft als danseres en performer samengewerkt met Superamas, Erik Kaiel, Willi Dorner en Dylan Newcomb. Voor haar soloproject “In Love” kreeg ze de steun van APAP – Advancing Performing Arts Projects en Platform 0090.

 

Haar eigen werk is opgevoerd in Oostenrijk, België Nederland, Zweden en Turkije. Momenteel werkt ze als performer met Ivana Müller (“Positions”, “Edges”) en werkt ze met Maik Riebort aan “2PCC”. Samen met Natalie Heller en Erinç Aslanboğa werkt ze aan een nieuw project over de effecten van klimaatverandering op migratiepatronen.

 

 

© Irmak Altıner

www.bahartemiz.com